Trzy dni trwały w Pile obchody Wigilii Miejskiej. Kulminacją tej imprezy było spotkanie, które zorganizowano w ostatnią niedzielę, 18 grudnia. Pod wielkim namiotem, ustawionym w centrum miasta, na placu Zwycięstwa, pilscy restauratorzy przygotowali poczęstunek dla wszystkich przybyłych na Wigilię. W założeniu impreza skierowana jest do potrzebujących i samotnych, jednak zjawiają się na niej wszyscy mieszkańcy, bez wględu na status społeczny. Wśród wigilijnych potraw serwowanych tego wieczora znalazły się wędzone ryby zakupione w tym celu przez Nadnotecką Grupę Rybacką. Gości obsługiwali wolontariusze ubrani w nasze firmowe koszulki. Wydali oni 400 porcji wędzonego pstrąga, karpia i jesiotra. Ryby cieszyły sie takim powodzeniem, że już po kilkudziesięciu minutach wydano ostatnią poprcję.
Poczęstunkowi towarzyszyły występy artystyczne oraz wspólne śpiewanie kolęd.