Szanowni Państwo,
Nadnotecka Grupa Rybacka, realizując zapisy Rybackiej Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność na lata 2016-2023, ma zaszczyt zaprosić wszystkich członków, wnioskodawców oraz beneficjentów NGR na konferencję promującą projekty zrealizowane za pośrednictwem NGR oraz efekty wdrażania LSR, która odbędzie się 29 maja br. w Hotelu Smolarnia (Smolarnia 27, 64-980 Trzcianka).
Celem konferencji będzie przede wszystkim podsumowanie i przekazanie informacji na temat dotychczasowych efektów i postępów wdrażania LSR, w tym m. in. o stopniu wykorzystania budżetu NGR, osiągnięciu wskaźników LSR oraz projektach, które uzyskały wsparcie za pośrednictwem NGR.
W trakcie konferencji odbędzie się wykład dotyczący dotychczasowych doświadczeń NGR we wdrażaniu LSR połączony z prezentacją wyników okresowej ewaluacji LSR za lata 2016-2018, które omówi twórca raportu ewaluacyjnego, a także wykład na temat marketingu w gospodarstwach rybackich, który przeprowadzi pan Zbigniew Szczepański, przedstawiciel Towarzystwa Promocji Ryb „Pan Karp”.
Dla wnioskodawców oraz beneficjentów NGR konferencja będzie doskonałą okazją promocji swoich projektów – dlatego serdecznie zachęcamy do aktywnego włączenia się w uczestnictwo w konferencji poprzez prezentację swoich projektów (zarówno zrealizowanych jak i zaplanowanych do realizacji). Forma prezentacji jest dowolna – prezentacja multimedialna, zdjęcia, film. Ponadto członkowie NGR będą mieli możliwość promocji swoich działalności poprzez prezentację filmów promocyjnych, prezentacje multimedialne itp.
Osoby gotowe pochwalić się swoim talentem kulinarnym zapraszamy również do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym, którego celem będzie promocja spożycia i możliwości wykorzystania ryb w kuchni oraz ich walorów odżywczych. Więcej informacji na temat konkursu oraz jego regulamin i karta zgłoszenia znajdą Państwo na stronie www.ngr.pila.pl.
Bardzo prosimy o wcześniejsze zgłoszenie chęci uczestniczenia w konferencji, gotowości prezentacji swoich projektów, działalności oraz wzięcia udziału w konkursie kulinarnym, najpóźniej do dnia 22 maja br. do godz. 16:00 na adres: sekretariat@ngr.pila.pl lub telefonicznie (tel. 67 351 08 55, 668 028 473).
Z poważaniem
Wstępny program konferencji:
10:00-10:15 – powitanie uczestników konferencji,
10:15-11:00 - prezentacja pt. „Efekty i postępy wdrażania LSR” (przedstawiciel NGR),
11:00–11:30 - przerwa kawowa,
11:30–12:00 - wykład pt. „Dotychczasowe doświadczenia NGR we wdrażaniu LSR - prezentacja wyników okresowej ewaluacji LSR za lata 2016-2018” (Piotr Jaworski),
12:00-12:30 - wykład pt. „Marketing w gospodarstwach rybackich” (Zbigniew Szczepański Towarzystwo Promocji Ryb „Pan Karp”),
12:30- 13:30 - przerwa obiadowa,
13:30-15:00 - prezentacja projektów przez beneficjentów,
- panel dyskusyjny, w którym uczestnicy konferencji będą mogli wymienić wiedzę i doświadczenia dotyczące różnych aspektów, związanych z prowadzonymi działalnościami, środkami unijnymi, realizowanymi i planowanymi projektami itp.,
15:00-16:00 - rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego,
16:00-17:00 - promocja działalności członków – wyświetlanie filmów, prezentacji multimedialnych itp.
17:00 - zakończenie konferencji.
Program może ulec zmianie – wszelkie zmiany będą zamieszczane na stronie internetowej www.ngr.pila.pl