"Ryby mają głos" - sałatki rybne
Wydawnictwo Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi - przepisy członków NGR
Wizyta studyjna w Bawarii. W jednym z odwiedzanych gospodarstw rybackich uczestnicy wyjazdu obejrzeli pokaz patroszenia, filetowania i skórowania karpia. Poniżej filmiki nagrane przez pana Piotra Ratajczaka:
- Filetowanie 1 cz.
- Filetowanie 2 cz.
- Cięcie ości maszynką
- Cięcie ości nożem
- Rozpoławianie ryby
- Rozpoławianie - filetowanie
- Skórowanie
- Karp z winogronami i migdałami
- Karp po azjatycku z sosem chili-czosnkowym
- Karp azjatycki z miodem i sosem sojowym
- Sałatka z karpia w jogurtowo-śmietanowym sosie
- Cordon Bleu z karpia
- Pstrąg z lasu
- Pstrąg cytrynowy
- Pstrąg po piracku
- Pasta z pstrąga i czerwonej kapusty
- Tatar z pstrąga
- Pstrąg z folii a'la Ziemko
- Filet jesienny z pstrąga - Ewa Wasilewska, Gospodarstwo Rybackie Pstrąg Tarnowo
- Pasztet z karpia - Helena Cebula, Gospodarstwo Rybackie Kłoda 34
- Szynka z karpia - Katarzyna Szarek, Gospodarstwo Rybackie Stobno
- Zupa rybna z pstrągiem, krewetkami, zielonym groszkiem i rodzynkami na mleku - Halina Liszkiewicz, PPPU-H "Leśnik"
- Pstrąg w occie na słodko-kwaśno, Halina Liszkiewicz, PPPU-H "Leśnik"
- Filet z pstrąga po florencku - Ewa Wasilewska, Gospodarstwo Rybackie Pstrtąg Tarnowo
- Pasztet rybny z pistacjami - Ewa Sokołowska, Gospodarstwo Rybackie Kępa-Łomnica
- Karp po przelewicku - Joanna Janicka, Gospodarstwo Rybackie "Ekofish"
- Karp po węgiersku - Joanna Janicka, Gospodarstwo Rybackie "Ekofish"
- Pierogi z rybakówki - Katarzyna Szarek, Gospodarstwo Rybackie Stobno
Naturalne karmidła